Ankara Döküm

Döküm Taşalama

Dökümden çıkan parçalar palet ve kasalara doldurulup ve temizleme kısmına getirilir. Kumlama makinesinde uygun askılara konarak yüzeyleri temizlenir. Temizlenen parçalar el taşı, duvar taşı pandül taş, avuç içi taşlama aletleri kullanılarak besleyici, yolluk ve çapakları taşlanır. Tekrar kumlama yapılır. Taşlama işlemi biten parçalar son kontrol için sevkiyat alanına gönderilir.

Taşlama, döküm parçaların kalıplama ve döküm sürecinden çıktıktan sonra gördükleri işlemlerden biridir. Kalıplama ve döküm sürecinden çıkan ve ön temizlemesi yapılan döküm parçalar taşlama prosesine hazır hale gelir. Bu döküm parçalar niteliklerine göre sınıflandırılarak taşlanacakları istasyona yönlendirilir. Döküm parçalar Otomatik taşlama, dış taşlama, sabit taşlama, dairesel veya şerit taşlama ya da iç taşlama işlemlerinden geçebilmekledir. Önce dış taşlama işlemlerine tabi tutulan döküm parçalar bu işlemden sonra, iç kısımlarının işlemden geçirileceği iç taşlama istasyonlarında işlem görür. Taşlama işlemleri tamamlanan döküm parçalar daha sonra temizleme makinelerine gönderilir. Bu aşamada parçanın niteliğine uygun makine seçimi yapılır ve parçalar temizlenir.

Otomatik Taşlama

Otomatik taşlama işlemi esnasında iki adet PS Auto Grinding 400i (1 kg-20 kg) ve iki adet PS Auto Grinding 400TTi (1 kg-50 kg) makine, yüksek adetli döküm parçaların taşlanması için kullanılır. CNC prensibi ile çalışan bu makinelerimiz, son derece hassas bir biçimde taşlamayı gerçekleştirir. Bu makinelerimizin en büyük avantajları arasında taşlaması yapılan her döküm parça için sürekli aynı standartta, seri olarak taşlama gerçekleştirebilmesidir.

Dış Taşlama

4 adet dış taşlama istasyonumuzda otomatik makinelerimizin işleme alan büyüklüğünün üstüne çıkan çok açılı, uzun, geniş döküm parçaların ve sipariş adetleri düşük döküm parçaların dış taşlamaları, işinde profesyonel taşlama operatörlerimiz tarafından yapılmaktadır.

İç Taşlama

Döküm parçalarının taşlama sürecinde uğradığı son durak, 3 farklı iç taşlama istasyonumuzdan biridir. Otomatik makinelerin kapasitesinin üstünde bir genişliğe sahip olan parçalar, manuel iç taşlama yöntemiyle temizlenir. Dış taşlama işlemi tamamlanan döküm parçalar, iç kısımlarında kalan çapak ve fazlalıklardan iç taşlama yöntemiyle arındırılır ve bu işlemle birlikte taşlama süreci biter.

Son Temizleme Nedir?

Son temizleme, iç ve dış taşlama işlemleri bittikten sonra yapılır. Döküm parçaların üzerlerine yapışan toz ve metal parçacıklarından kurtulmasını sağlayan bir işlemdir. Son temizleme işlemlerini 2 adet bilyeli temizleme makinesi ve 1 adet basınçlı temizleme makinesi ile gerçekleştirilir. Kilogramı ağır, ezilme ya da kırılma tehlikesi bulunan parçalar, askılı temizleme makinesinde temizlenir. Ağırlığı düşük, fazla adetli ve kırılma ya da ezilme riski bulunmayan parçalar ise tamburlu temizleme makinesinde işlemden geçirilir. İşlem esnasında makinelerde bulunan küçük boyutlu çelik bilyeler, taşlama bölgelerine temas eder ve döküm parçaları temizler. Tamburlu temizleme veya askılı temizleme makinesinde temizlenemeyen döküm parçalar ise basınçlı temizleme makinesine gönderilir. Bu makinede döküm parçaların iç kısımlarına basınçlı şekilde bilye nüfuz ettirilir ve parçaların temizleme işlemi gerçekleştirilir.

Ankara Döküm Taşlama

Ankara Döküm Sanayi, Demir Dışı Metallerin (Metal, Bakır ve Alimünyum Alışımları) Üretimini Yapmak Üzere Kurulmuştur. Kuruluşumuzdan Bu Güne Hep Teknolojik Yatırımlar Yaparak Tezgâh ve Makine Parkını Gelişmiş ve Kürselleşen Dünyada Hizmet ve Kalite Anlayışımız Hak Ettiğimiz Yere Geldik.

Hemen Arayın

Scroll to Top
Call Now Button